• Μία εταιρία που λέγεται Reviver δουλεύει στην ιδέα των ψηφιακών πινακίδων από το 2009
  • Οι ψηφιακές πινακίδες είναι αρκετά πιο ακριβές από τις μεταλικές αλλά μπορούν να κάνουν περισσότερα, όπως να δείχνουν Amber Alert ή μήνυμα "Έχω κλαπεί"
  • Σήμερα μόνο δύο πολιτείες στην αμερική επιτρέπουν ψηφιακές πινακίδες: η Καλιφόρνια και η Αριζόνα. Τα πράγματα όμως πρόκειται να αλλάξουν το 2021. Σϋμφνα με τον Neville Boston, ιδρυτή της Reviver, οι ψηφιακές πινακίδες θα είναι διαθέσιμες στο Michigan το δεύτερο τέταρτο του 2021.

    Με το να μετατραπεί η πινακίδα σε οθόνη, οι ιδιοκτήτες μπορούν να δείχνουν τα δικά τους (εγκεκριμένα από πριν) μηνύματα. Οι πινακίδες μπορούν επίσης να ειδοποιούν οτι το όχημα έχει κλαπεί ή να εμφανίζουν μηνύματα της πολιτείας όπως Amber Alert.

    "Η πινακίδα είναι δικιά σας αλλά τα μηνύματα και ο αριθμός πινακίδας είναι της πολιτείας" αναφέρει ο Boston.

    Η τιμή της βέβαια είναι ακριβά πιο ακριβή από αυτή μιας κανονικής πινακιδας. Στην Αμερική που κυλοφορεί αυτή τη στιγμή, με μια μπαταρία που κρατάει 5 χρόνια κοστίζει 499 δολλάρια και στη συνέχει 55 δολάρια το χρόνο ή 4.99 το μήνα.

    Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν περίπου 4.000 τέτοιες πινακίδες και ο αριθμός αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το τέλος του 2020.

    Λέτε κάποια στιγμή να τις δούμε και στην Ελλάδα;