ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

 1. Γενικά

Ο ιστότοπος www.carseller.gr ανήκει στην επιχείρηση με την επωνυμία «ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΕΙΡΗΝΗ Carseller.gr», που εδρεύει στον Δήμο Παιανίας Αττικής, επί της οδού Παπαφλέσσα, αριθ. 15, ΤΚ 15354, ΑΦΜ 107984010 , ΔΟΥ Κορωπίου, με αριθ. ΓΕΜΗ 157012503000.

Οι παρόντες Όροι Χρήσης αφορούν και εφαρμόζονται αποκλειστικά και μόνο στους Επισκέπτες και Χρήστες του ιστοτόπου www.carseller.gr, καθώς και στη δραστηριότητα που αναπτύσσουν κατά τη χρήση του Ιστοτόπου και των Υπηρεσιών του, υπό οποιαδήποτε ιδιότητά τους. Δεν εφαρμόζονται στους Εμπόρους που χρησιμοποιούν τον Ιστότοπο υπό την ιδιότητά τους αυτή.

 1. Ορισμοί

Για τους σκοπούς των παρόντων όρων ισχύουν οι ακόλουθοι ορισμοί:

 • Χρήστης: Είναι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο που εγγράφεται στον Ιστότοπο carseller.gr ως «χρήστης» (δημιουργία λογαριασμού χρήστη).
 • Επισκέπτης: Ο χρήστης του διαδικτύου που χρησιμοποιεί τον Ιστότοπο www.carseller.gr, χωρίς να πραγματοποιήσει εγγραφή ή χωρίς να συνδεθεί στον λογαριασμό Χρήστη ή Εμπόρου που διατηρεί στον Ιστότοπο.
 • Έμπορος: Είναι η επιχείρηση πώλησης οχημάτων / εξαρτημάτων που έχει εγγραφεί στο www.carseller.gr.
 • Αγγελία: Είναι το σύνολο των πληροφοριών που καταχωρεί ο Επισκέπτης / Χρήστης, σχετικά με το προϊόν (όχημα / εξάρτημα) που διαθέτει προς πώληση ή αναζητά να αγοράσει. Αγγελίες αναρτούν στον Ιστότοπο και οι Έμποροι.
 • Πλατφόρμα: Ο ιστότοπος www.carseller.gr.
 • Ιστότοπος: Ο ιστότοπος www.carseller.gr.
 • Carseller: Ο ιστότοπος www.carseller.gr.
 • Υπηρεσίες: Οι προσφερόμενες στους Επισκέπτες, Χρήστες και τους Εμπόρους επιλογές και δυνατότητες μέσα από την Πλατφόρμα.
 • Επιχείρηση: Είναι η Επιχείρηση με την επωνυμία ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΕΙΡΗΝΗ Carseller.gr.
 • Πίνακας Ελέγχου: Το διαχειριστικό πάνελ μέσα από το οποίο οι Χρήστες διαχειρίζονται τον λογαριασμό και τις Αγγελίες τους.
 • Όροι: Οι παρόντες όροι χρήσης.
 • Συναλλασσόμενοι: Οι Επισκέπτες, Χρήστες, Έμποροι και τρίτοι που διαπραγματεύονται / συμβάλλονται / συναλλάσσονται μεταξύ τους με αφορμή μια Αγγελία.
 • Ανταλλακτικά / Εξαρτήματα / Αξεσουάρ: Προϊόντα που πωλούνται ή ζητούνται μέσω των Αγγελιών, πλην των οχημάτων.
 • Οχήματα: Αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, σκάφη και κάθε άλλο μεταφορικό μέσο / μηχάνημα που πωλείται ή αναζητείται μέσω των Αγγελιών.
 • Καταναλωτής: Κάθε φυσικό πρόσωπο το οποίο ενεργεί για λόγους οι οποίοι δεν εμπίπτουν στην εμπορική, επιχειρηματική, βιοτεχνική ή ελευθέρια επαγγελματική του δραστηριότητα.
 1. Περιγραφή των Υπηρεσιών του carseller.gr

Ο Ιστότοπος carseller.gr, είναι μια online πλατφόρμα δημοσίευσης αγγελιών διάθεσης προς πώληση / αναζήτησης προς αγορά, οχημάτων, ανταλλακτικών και σχετικού εξοπλισμού με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Οι Υπηρεσίες του Carseller προσφέρονται για ανάρτηση Αγγελιών πώλησης / αναζήτησης, καινούριων ή μεταχειρισμένων οχημάτων και εξαρτημάτων από τους Επισκέπτες / Χρήστες / Εμπόρους καθώς και για αναζήτηση ανάμεσα στις δημοσιευμένες Αγγελίες. Παρακαλείστε να χρησιμοποιείτε τον Ιστότοπο μόνο για τους παραπάνω σκοπούς. Οι Αγγελίες που δημοσιεύετε είναι ορατές στους χρήστες του διαδικτύου που χρησιμοποιούν την Πλατφόρμα.

 1. Χρέωση Υπηρεσιών – Επιβαρύνσεις

Η χρήση των Υπηρεσιών του Ιστοτόπου απαιτεί την πρόσβαση των Χρηστών / Επισκεπτών / Εμπόρων στο διαδίκτυο (Internet). Οι Επισκέπτες / Χρήστες / Έμποροι φροντίζουν να εξασφαλίζουν με δική τους επιμέλεια την πρόσβαση στο διαδίκτυο και επιβαρύνονται πλήρως με οποιεσδήποτε χρεώσεις, από φορείς παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου και υπηρεσιών πρόσβασης, συνεπάγεται η χρήση του διαδικτύου για τη περιήγηση στον Ιστότοπο, τη χρήση των Υπηρεσιών του, τη λήψη και αποστολή δεδομένων στον Ιστότοπο και την επικοινωνία με άλλους Χρήστες, Επισκέπτες και Εμπόρους.

 1. Εγγραφή στον Ιστότοπο

Για την εγγραφή σας στον Ιστότοπο (δημιουργία λογαριασμού), επιλέξτε «Εγγραφή» και στη συνέχεια «Χρήστης» από την αρχική σελίδα του Ιστοτόπου, καταχωρείστε τα αναγκαία στοιχεία ή επιλέξτε να εγγραφείτε μέσω λογαριασμού κοινωνικής δικτύωσης (Social Media), διαβάστε και αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του Ιστοτόπου και επιλέξτε «Εγγραφή» με κλικ στο σχετικό tab.

Με τη δημιουργία δωρεάν λογαριασμού απολαμβάνετε:

 • Συμμετοχή στις Live Αγγελίες.
 • Συμμετοχή στο Forum.
 • Άμεση επικοινωνία με άλλα μέλη.
 • Δυνατότητα να δημοσιεύετε σχόλια σε Αγγελίες.
 • Δυνατότητα αξιολόγησης μοντέλων οχημάτων.
 • Δυνατότητα άμεσης δημοσίευσης Αγγελιών χωρίς προηγούμενη ταυτοποίηση.

Για τη διαγραφή του λογαριασμού σας και των προσωπικών σας δεδομένων που έχετε αναρτήσει στον Ιστότοπο, συμβουλευθείτε την Πολιτική Απορρήτου.

 1. Δωρεάν Καταχώριση Αγγελίας

Μπορείτε να καταχωρίσετε την Αγγελία σας είτε ως Επισκέπτης, είτε ως Χρήστης. Επιλέξτε την καταχώρηση Αγγελίας από την αρχική σελίδα του Ιστοτόπου και ακολουθήστε τις οδηγίες του Ιστοτόπου επιλέγοντας και καταχωρώντας τα χαρακτηριστικά του οχήματος ή του εξοπλισμού που ενδιαφέρεστε να πωλήσετε / αγοράσετε.

 1. Οι Αγγελίες σας

Οι Αγγελίες που καταχωρείτε στον Ιστότοπο δημοσιεύονται αυτόματα με την ολοκλήρωση της καταχώρισης και είναι άμεσα ορατές στους χρήστες του διαδικτύου. Στην περίπτωση που το περιεχόμενο Αγγελίας κριθεί ακατάλληλο / εσφαλμένο / ανακριβές κ.ο.κ., από την Επιχείρηση, πριν την ανάρτηση θα ενημερωθείτε αναλόγως, ώστε να διορθώσετε / αντικαταστήσετε το περιεχόμενο της Αγγελίας.

Οι αγγελίες παραμένουν στον Ιστότοπο μέχρι να τις διαγράψετε. Έχετε την αποκλειστική ευθύνη διατήρησης αντιγράφων ασφαλείας των πληροφοριών που καταχωρείτε στον Ιστότοπο (πληροφορίες Αγγελίας).

Ο Επισκέπτης / Χρήστης έχει απόλυτο έλεγχο των πληροφοριών που ανεβάζει στην Πλατφόρμα και μπορεί ανά πάσα στιγμή να τροποποιήσει, διορθώσει, συμπληρώσει ή διαγράψει την Αγγελία του όσο παραμένει αναρτημένη στον Ιστότοπο μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου του λογαριασμού του.

Η Επιχείρηση αποκτά, από την ανάρτηση οποιασδήποτε Αγγελίας από τον Χρήστη, με την προηγούμενη συγκατάθεσή του, δικαίωμα να αποθηκεύει, ταξινομεί, διαχειρίζεται και μεταδίδει την Αγγελία στα πλαίσια της παροχής στους Χρήστες των Υπηρεσιών του Ιστοτόπου και μόνο για τον σκοπό αυτόν. Η Επιχείρηση διατηρεί το δικαίωμα να επεξεργάζεται το υλικό, ώστε να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές λειτουργίας της Πλατφόρμας (π.χ. υποβάθμιση ανάλυσης φωτογραφίας για τη μείωση του μεγέθους του αρχείου), καθώς και για λόγους παρεμπόδισης της αντιγραφής και ασφάλειας. Η ως άνω συγκατάθεση του Επισκέπτη / Χρήστη τεκμαίρεται αμάχητα αφ’ ης στιγμής ανάρτησε την Αγγελία του στον Ιστότοπο.

Η Επιχείρηση δεν εξετάζει το περιεχόμενο των Αγγελιών που αναρτούν οι Επισκέπτες / Χρήστες στον Ιστότοπο. Οι Αγγελίες ανεβαίνουν αυτόματα. Ωστόσο, η Επιχείρηση έχει το δικαίωμα είτε δειγματοληπτικά, είτε στοχευμένα, είτε μέσω κατάλληλου λογισμικού να ελέγχει το περιεχόμενο των Αγγελιών που αναρτούν οι Επισκέπτες / Χρήστες και να αφαιρεί αμέσως κάθε Αγγελία που παραβιάζει τον νόμο ή τους Όρους  Χρήσης του Ιστοτόπου.

Οι Επισκέπτες / Χρήστες οφείλουν να διατηρούν ενημερωμένες τις Αγγελίες τους (π.χ. τρέχουσα αξία πώλησης οχήματος) και να τις διαγράφουν όταν το όχημα / εξάρτημα πωληθεί ή όταν δεν είναι πια διαθέσιμο, καθώς και σε κάθε άλλη περίπτωση που δεν διατίθεται / ζητείται πλέον το αντικείμενο της Αγγελίας. Η Επιχείρηση διατηρεί το δικαίωμα να διαγράψει ή να καταστήσει μη ορατή στο διαδίκτυο Αγγελία που εμπίπτει στις παραπάνω περιπτώσεις.

Οι Επισκέπτες / Χρήστες αποδέχονται ότι τα στοιχεία επικοινωνίας τους είναι ορατά στους χρήστες του διαδικτύου που χρησιμοποιούν την Πλατφόρμα και θα χρησιμοποιούνται από αυτούς χωρίς κανέναν έλεγχο από την Επιχείρηση.

Οι Επισκέπτες / Χρήστες αποδέχονται ότι άλλοι Επισκέπτες / Χρήστες ή Έμποροι του Ιστοτόπου ενδέχεται να αναρτούν σχόλια επί Αγγελιών τους στον Ιστότοπο. Σε περίπτωση που κάποιο σχόλιο αντιβαίνει στους Όρους, παρακαλούμε να ενημερώνετε την Επιχείρηση (χρησιμοποιώντας τον σχετικό μηχανισμό «Μαρκάρισμα Σχολίου ως Ακατάλληλο»), ώστε να εξετάσουμε την αφαίρεσή του.

Η Επιχείρηση διατηρεί το δικαίωμα να αναπαράγει Αγγελίες σας, στους λογαριασμούς της στα social media, καθώς και εν γένει στο περιβάλλον μέσων κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. facebook) τοποθετώντας υπερσύνδεσμο (link) προς την αναρτημένη στον Ιστότοπο Αγγελία. Οι δημοσιεύσεις Αγγελιών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν θα περιέχουν προσωπικά σας δεδομένα (π.χ. στοιχεία επικοινωνίας), ενδέχεται ωστόσο να περιλαμβάνουν φωτογραφίες του οχήματος / εξαρτήματος που έχετε αναρτήσει.

 1. Ειδοποιήσεις από το Carseller

Η Επιχείρηση διατηρεί το δικαίωμα να αποστέλλει στους Επισκέπτες και κυρίως στους Χρήστες του Ιστοτόπου, σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του Ιστοτόπου, τις αναβαθμίσεις, βελτιώσεις, τροποποιήσεις των λειτουργιών του, σχετικά με θέματα λογαριασμού Χρήστη (Εγγραφή, ενεργοποίηση, αναβάθμιση, συστάσεις ασφαλείας, αντιμετώπιση προβλημάτων σύνδεσης, συμβουλές, προειδοποιήσεις σε περίπτωση παραβίασης των όρων ή καταχρήσεων κ.ο.κ.), απαντήσεις σε αιτήματα του Επισκέπτη / Χρήστη, αλλαγές στους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του Ιστοτόπου κ.ο.κ.. Οι πληροφορίες παρέχονται είτε στον Ιστότοπο (pop-up) ή μέσω e-mail στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε δηλώσει.

 1. Αναγκαίες προδιαγραφές συσκευών

Το Carseller αποτελεί διαδικτυακή Πλατφόρμα, για τη χρήση της οποίας απαιτείται τερματική συσκευή (Η/Υ, tablet, κινητό τηλέφωνο), η οποία να διαθέτει το κατάλληλο λειτουργικό σύστημα (π.χ. Microsoft Windows ή Apple MacOS) καθώς επίσης και σχετικό λογισμικό περιήγησης στο διαδίκτυο (browser). Η Επιχείρηση δεν ευθύνεται για τυχόν αδυναμία του τερματικού εξοπλισμού του Επισκέπτη / Χρήστη να εισέλθει / περιηγηθεί στον Ιστότοπο.

Η αγορά, κατοχή, προμήθεια, συντήρηση και επισκευή της τερματικής συσκευής του Επισκέπτη / Χρήστη βαρύνει αποκλειστικά τον ίδιο. Η Επιχείρηση ουδεμία ευθύνη φέρει για τυχόν ασυμβατότητα των συσκευών του Επισκέπτη / Χρήστη με την Πλατφόρμα και τις Υπηρεσίες του Ιστοτόπου, δεν παρέχει καμία εγγύηση συμβατότητας ή / και ομαλής λειτουργίας της Πλατφόρμας στις συσκευές του Επισκέπτη / Χρήστη και δεν παρέχει κανενός είδους υλισμικό (hardware) προς τον Επισκέπτη / Χρήστη.

 1. Χρέωση Υπηρεσιών – Επιβαρύνσεις

H χρήση όλων των Υπηρεσιών της Πλατφόρμας παρέχεται στου Επισκέπτες / Χρήστες ΔΩΡΕΑΝ.

 1. Πρόσβαση και χρήση της Πλατφόρμας

Η πρόσβαση και η χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου και των παρεχόμεων Υπηρεσιών από οποιονδήποτε εγγεγραμμένο Χρήστη ή Επισκέπτη διέπεται από τους  παρόντες όρους. Οι Όροι Χρήσης εφαρμόζονται είτε χρησιμοποιείτε την Πλατφόρμα για να δημοσιεύσετε Αγγελία είτε για να περιηγηθείτε ανάμεσα στις Αγγελίες καθώς και εν γένει κατά τη χρήση των Υπηρεσιών.

Κάθε Επισκέπτης ή Χρήστης του Ιστοτόπου www.carseller.gr, πριν την πρόσβαση, περιήγηση και τη με οποιονδήποτε τρόπο χρήση του παρόντος Ιστοτόπου (όπως ενδεικτικά: περιήγηση, εγγραφή Χρήστη, αναζήτηση πληροφοριών, καταχώριση Αγγελίας, αποστολή / αποθήκευση πληροφοριών), δηλώνει σαφώς, ρητώς και ανεπιφύλακτα ότι αποδέχεται πλήρως τους παρόντες όρους χρήσης καθώς και κάθε άλλο όρο που πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου και μπορεί να βρίσκεται εντός του παρόντος δικτυακού τόπου, πέραν του παρόντος κειμένου, ενδεικτικά στις εξής θέσεις: Πολιτική Απορρήτου / Πολιτική Cookies. Τα ισχύοντα για τους Όρους, ισχύουν και για κάθε άλλο όρο που πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου και μπορεί να βρίσκεται εντός του παρόντος δικτυακού τόπου, πέραν του παρόντος κειμένου. Η ανεπιφύλακτη αποδοχή εκ μέρους σας των ως άνω Όρων, συνιστά προϋπόθεση πρόσβασης και χρήσης του παρόντος Ιστοτόπου. Η αποδοχή των Όρων τεκμαίρεται αμάχητα αφ’ ης στιγμής οι Όροι αυτοί ενυπάρχουν σε εμφανές σημείο και η πρόσβαση σε αυτούς υποδεικνύεται και διευκολύνεται με πρόσφορα, κατά τα συναλλακτικά ήθη, μέσα. Η εγγραφή του Χρήστη στον παρόντα δικτυακό τόπο συνιστά αυτόματη ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων Χρήσης του Ιστοτόπου. Παρακαλούμε όπως διαβάσετε προσεκτικά τους Όρους που ακολουθούν καθώς και τους λοιπούς ως άνω Όρους προτού προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια, αλληλεπίδραση, πρόσβαση, συναλλαγή και χρήση του παρόντος Ιστοτόπου και όπως συμμορφώνεστε με αυτούς.

Η Επιχείρηση, διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ελεύθερα, μονομερώς και χωρίς προειδοποίηση τους Όρους του παρόντος Ιστοτόπου στα πλαίσια του νόμου. Μόνη η ανάρτηση στον παρόντα Ιστότοπο, αρκεί για να τεθεί σε ισχύ οποιοσδήποτε νέος όρος, ή τροποποίηση ή κατάργηση ήδη υπάρχοντος όρου, με την επιφύλαξη των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών σας πριν την τροποποίηση των Όρων. Οι Επισκέπτες / Χρήστες οφείλουν να ελέγχουν περιοδικά αν έχουν επέλθει τροποποιήσεις στους Όρους. Μόνη η ανάρτηση όρων στην παρούσα ιστοσελίδα και σε κάθε άλλο σημείο του Ιστοτόπου, πληροί τις προϋποθέσεις  ενημέρωσης των Επισκεπτών / Χρηστών για οποιεσδήποτε αλλαγές στους όρους. Η χρήση του παρόντος δικτυακού χώρου και των παρεχομένων εν αυτώ Υπηρεσιών προϋποθέτει αλλά και επιβεβαιώνει την αποδοχή από τον Χρήστη / Επισκέπτη των προϋπαρχόντων Όρων, όπως αυτοί ισχύουν, με τις ανωτέρω ενδεικτικά περιγραφόμενες τροποποιήσεις, παρεμβάσεις και καταργήσεις από την Επιχείρηση. Τυχόν ακυρότητα κάποιων εκ των Όρων, δεν επιφέρει ακυρότητα των υπολοίπων. Σε περίπτωση που διαφωνείτε με το περιεχόμενο των Όρων, την Πολιτική Απορρήτου και κάθε άλλο όρο του Ιστοτόπου, καλείστε να απέχετε από οποιαδήποτε ενέργεια, αλληλεπίδραση, πρόσβαση, συναλλαγή και χρήση του παρόντος Ιστοτόπου.

Η Επιχείρηση διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί, αναστέλλει, διακόπτει τη λειτουργία του παρόντος Ιστοτόπου ή/και των σε αυτόν παρεχομένων Υπηρεσιών, για λόγους επισκευής, συντήρησης, αναβάθμισης, βελτίωσης, αλλά και για λόγους εμπορικής πολιτικής της Επιχείρησης κ.α., οποτεδήποτε και χωρίς προειδοποίηση.

Για τη χρήση των Υπηρεσιών του Carseller απαιτείται η πλήρης δικαιοπρακτική ικανότητα του Επισκέπτη / Χρήστη καθώς και να έχει συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας του. Φυσικά ή Νομικά πρόσωπα που ευθύνονται αντικειμενικά, ασκούντες τη γονική μέριμνα ή επιμέλεια τέκνων, δικαστικοί συμπαραστάτες και επίτροποι ανηλίκων, προστήσαντες άλλον, άπαντες ενδεικτικά, μη περιοριστικά αναφερόμενοι, δεν απαλλάσσονται από τις υποχρεώσεις (οικονομικές ή άλλου είδους) που γεννήθηκαν από τις πράξεις ή παραλείψεις των άμεσα συναλλαχθέντων προσώπων  καθώς και την υποχρέωση για αποζημίωση της Επιχείρησης ή τρίτου, εκ μόνου του λόγου ότι ο άμεσα συναλλαχθείς με την Επιχείρηση ενήργησε παρανόμως ή χωρίς συναίνεσή, συγκατάθεση, άδεια ή έγκρισή τους.

Όλοι οι Όροι είναι ουσιώδεις. Η παραβίαση, με οποιονδήποτε τρόπο, των Όρων, από τον Επισκέπτη / Χρήστη επισύρει τις κυρώσεις της κείμενης νομοθεσίας και την υποχρέωση του Επισκέπτη / Χρήστη προς ανόρθωση κάθε θετικής και αποθετικής ζημίας της Επιχείρησης ή τρίτου από την παράνομη και αντικείμενη στους Όρους αυτούς συμπεριφορά του. Η Επιχείρηση σε περίπτωση παραβίασης των Όρων αυτών, δύναται να απαγορεύσει στον Επισκέπτη / Χρήστη την πρόσβαση στον δικτυακό τόπο www.carseller.gr και τις Υπηρεσίες που προσφέρει, να διαγράψει τον λογαριασμό του Χρήστη και τις πληροφορίες που έχει κοινοποιήσει ο Επισκέπτης / Χρήστης στον παρόντα δικτυακό τόπο και να ασκεί όλα τα δικαιώματα που της παρέχει ο νόμος. Η μη ενάσκηση από την Επιχείρηση των εκ των παρόντων Όρων ή των εκ του νόμου δικαιωμάτων της δεν συνεπάγεται την παραίτησή της από τα δικαιώματα αυτά.

Η είσοδος στον ιστότοπο www.carseller.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών, που κάποιος Χρήστης όρισε κατά την εγγραφή του, συνιστά τεκμήριο περί της ταυτότητας του εισερχομένου προσώπου, υπό την έννοια πως η χρήση των κωδικών λογίζεται σε κάθε περίπτωση, ότι έγινε από τον Χρήστη στο οποίο αντιστοιχούν οι κωδικοί αυτοί. Ειδικότερα, οι Χρήστες επιβεβαιώνουν την εγγραφή τους στην Πλατφόρμα, ακολουθώντας σχετικό σύνδεσμο που τους αποστέλλεται στο Επομένως, το φυσικό πρόσωπο που έχει πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) που δηλώνεται κατά την εγγραφή Χρήστη θεωρείται αναντίρρητα από την Επιχείρηση ως το πρόσωπο που κατέχει και χρησιμοποιεί τον λογαριασμό Χρήστη. Η δραστηριότητα που αναπτύσσει ο Χρήστης μετά την είσοδό του και κατά την παραμονή του τον Ιστότοπο, δεσμεύει πλήρως τον δικαιούχο των κωδικών, είτε ήταν αυτός που εισήλθε και χρησιμοποίησε τις Υπηρεσίες του Ιστοτόπου είτε οποιοσδήποτε άλλος που χρησιμοποίησε τους κωδικούς αυτούς με ή χωρίς τη γνώση / συγκατάθεση / έγκριση του δικαιούχου. Επομένως, οι χρήστες του Ιστοτόπου φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για την ασφάλεια των κωδικών τους και την οποιαδήποτε ζημία προκαλέσει στην Επιχείρηση, σε αυτούς και οποιονδήποτε τρίτο τυχόν μη εξουσιοδοτημένη χρήση τους.

Για τους λόγους αυτούς οι Χρήστες του Ιστοτόπου οφείλουν να μην αποκαλύπτουν σε τρίτους τους προσωπικούς κωδικούς τους πρόσβασης στον Ιστότοπο και να εξέρχονται (logout) από τον λογαριασμό τους, κατά την ολοκλήρωση της χρήση του Ιστοτόπου, κυρίως στις περιπτώσεις που έχουν εισέλθει από τερματική συσκευή τρίτου ή η συσκευή τους (PC / κινητό / tablet) είναι προσβάσιμη σε τρίτους. Συνίσταται, στους Χρήστες, να ενημερώνουν την Επιχείρηση αμέσως σε κάθε περίπτωση απώλειας, διαρροής, υποκλοπής ή/και παράνομης χρήσης των κωδικών τους από μη εξουσιοδοτημένο από αυτούς άτομο, ώστε να τους συνδράμουμε στην ανάκτηση / αλλαγή των κωδικών τους και στην προστασία αυτών και των προσωπικών δεδομένων τους.

Η πρόσβαση στον Ιστότοπο από Επισκέπτη με συγκεκριμένη IP συνιστά αμάχητο τεκμήριο ότι ο Επισκέπτης είναι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο στο οποίο ανήκει ο τερματικός εξοπλισμός που συνδέθηκε επιγραμμικά μέσω της συγκεκριμένης IP με το www.carseller.gr.

Οι Επισκέπτες / Χρήστες υποχρεούνται να ενεργούν μέσα στα πλαίσια του δικαίου του Ελληνικού κράτους συμπεριλαμβανομένων των γενικά παραδεδεγμένων κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, καθώς και των Διεθνών Συμβάσεων, που από την επικύρωσή τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμιάς, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου (άρθρ. 28, παρ. 1, Σύνταγμα 1975/1986/2001), να σέβονται και να τηρούν κάθε νόμο ή κανονισμό Ευρωπαϊκού ή Διεθνούς Δικαίου που βρίσκει εφαρμογή στη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου και των προσφερόμενων Υπηρεσιών και να ασκούν τα δικαιώματά τους εντός των ορίων που θέτουν η καλή πίστη, τα χρηστά ήθη και ο κοινωνικός και οικονομικός σκοπός των δικαιωμάτων τους.

Οι Επισκέπτες / Χρήστες οφείλουν να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά την καταχώρηση δεδομένων και πληροφοριών, όταν αναρτούν Αγγελίες, σχολιάζουν Αγγελίες άλλων, δημιουργούν λογαριασμό στον Ιστότοπο και εν γένει χρησιμοποιούν τις Υπηρεσίες του, οφείλουν να καταχωρούν μόνο πληροφορίες που τους αφορούν, να μην χρησιμοποιούν πληροφορίες άλλων προσώπων (π.χ. στοιχεία επικοινωνίας, επωνυμίες επιχειρήσεων, ονοματεπώνυμο τρίτου προσώπου), παρά μόνο εφόσον είναι ειδικώς προς τούτο εξουσιοδοτημένοι. Η Επιχείρηση δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε ζημία από την παράβαση του όρου αυτού καθώς και για οποιαδήποτε κακόβουλη ή απρόσεκτη ανάρτηση στον Ιστότοπο από Επισκέπτη / Χρήστη στοιχείων ταυτότητας / επικοινωνίας άλλου προσώπου.

Οι Χρήστες / Επισκέπτες υποχρεούνται να μην χρησιμοποιούν τον Ιστότοπο, τις προσφερόμενες Υπηρεσίες του Ιστοτόπου, τις φόρμες εγγραφής Χρηστών και καταχώρισης Αγγελίας, ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο έκφρασης ή αποστολής πληροφοριών μέσω του παρόντος δικτυακού τόπου (fora, chat, live Αγγελίες) ή λογαριασμούς του Carseller στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης  (social media), όπως facebook, twitter, instagram, κ.ο.κ. για την ανάρτηση, αποστολή, δημοσιοποίηση, μετάδοση πληροφοριών, δεδομένων και εν γένει περιεχομένου, με οποιαδήποτε μορφή, που είναι παράνομο, αθέμιτο, καταχρηστικό, δυσφημιστικό ή/και ψευδές, απειλητικό, απατηλό, εκβιαστικό, υβριστικό, προκλητικό, προσβλητικό, άσεμνο, χυδαίο, βλάσφημο, πορνογραφικό, ρατσιστικό. Το κοινοποιούμενο περιεχόμενο απαγορεύεται, ακόμη, να παροτρύνει προς διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, να συνιστά το ίδιο ή η κοινοποίησή του μέσω του παρόντος Ιστοτόπου, ποινικά κολάσιμη πράξη, να εκφράζει διακρίσεις, να παραβιάζει κάθε είδους απόρρητο, να προσβάλει Συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα και να αντίκειται στους νόμους εν γένει. Οι Χρήστες / Επισκέπτες, εξάλλου, απαγορεύεται να κοινοποιούν κατά τα ανωτέρω διαφημίσεις κάθε μορφής και περιεχομένου και διαγωνισμούς, προσωπικά δεδομένα, απλά ή ειδικών κατηγοριών, τρίτων, εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με την Επιχείρηση ή τους συνεργάτες της, «spam messages», «chain letters», «πειρατικό» ή άλλο κακόβουλο λογισμικό, προστατευόμενα από το δίκαιο της Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας έργα και δεδομένα.

Οι Επισκέπτες / Χρήστες κατά την ανάρτηση Αγγελιών και εν γένει περιεχομένου στον Ιστότοπο οφείλουν να επιβεβαιώνουν ότι έχουν τα πνευματικά δικαιώματα των έργων (φωτογραφίες, βίντεο κ.ο.κ.) που αναρτούν, άλλως ότι έχουν το δικαίωμα ανάρτησης δυνάμει συμφωνίας ή συναίνεσης του δικαιούχου, σε αντίθετη περίπτωση απαγορεύεται η ανάρτηση του και ευθύνονται για κάθε παραβίαση έναντι της Επιχείρησης, του Κράτους και κάθε τρίτου.

Οι Επισκέπτες / Χρήστες οφείλουν να απέχουν από πράξεις δυσφήμισης της Επιχείρησης, του Ιστοτόπου και των Υπηρεσιών του, που ως αποκλειστικό σκοπό έχουν να πλήξουν την εμπορική τους φήμη.

Απαγορεύεται ρητά στους Επισκέπτες / Χρήστες να παρεμβαίνουν στη μορφή, στη λειτουργία, στις Υπηρεσίες, στο περιεχόμενο, στις βάσεις δεδομένων και σε κάθε στοιχείο συναπαρτίζον τον Ιστότοπο, με τη χρήση οποιουδήποτε μηχανισμού, κακόβουλου ή μη λογισμικού, διαδικασία ηλεκτρονική ή μη, αποστολή αρχείων επιβλαβών όπως ενδεικτικά viruses, spam messages, DDOS attacks κ.ο.κ. ικανών να επηρεάσουν, βλάψουν, αναστείλουν, διακόψουν και γενικά παρεμποδίσουν την ομαλή λειτουργία του Ιστοτόπου ή τη σύνδεση, πρόσβαση και χρήση της από τους άλλους Χρήστες / Επισκέπτες και να θέσουν σε κίνδυνο τη λειτουργία των Υπηρεσιών του Ιστοτόπου. Η Επιχείρηση επιφυλάσσεται να επιδιώξει την ανόρθωση των ζημιών που ενδέχεται να προκληθούν σε αυτήν από παράνομες συμπεριφορές όπως οι ανωτέρω ενδεικτικά περιγραφόμενες καθώς και την ποινική δίωξη του υπευθύνου.

Απαγορεύεται, στους Επισκέπτες / Χρήστες και κάθε τρίτο φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή άλλο φορέα, η χρήση λογισμικού υποκλοπής των δεδομένων των Επισκεπτών / Χρηστών / Εμπόρων που διατηρεί η Επιχείρηση καθώς και η αποθήκευση και επεξεργασία των δεδομένων – μεταξύ άλλων και των δεδομένων κίνησης και θέσης – για διαφημιστικούς ή άλλους σκοπούς.

Απαγορεύεται στον Χρήστη / Επισκέπτη να χρησιμοποιεί το Carseller για σκοπούς παράνομους και αθέμιτους ή για προώθηση παράνομων υπηρεσιών, ο δε, Επισκέπτης / Χρήστης ευθύνεται πλήρως για κάθε ζημία της Επιχείρησης ή τρίτου από τέτοιου είδους χρήση του Carseller. Απαγορεύεται στους Επισκέπτες / Χρήστες να χρησιμοποιούν κατά τρόπο παράνομο και αθέμιτο τις πληροφορίες που αντλούν από τις Αγγελίες του Carseller.

Απαγορεύεται ρητώς στους Επισκέπτες / Χρήστες κατά την ανάρτηση Αγγελιών στο Carseller, να κοινοποιούν πληροφορίες και φωτογραφίες με σκοπό να εξαπατήσουν άλλους Συναλλασσόμενους ή τρίτους ως προς τα οχήματα / εξαρτήματα που διαθέτουν προς πώληση ή αναζητούν, οποιαδήποτε, δε, ανάλογη συμπεριφορά τιμωρείται κατά τους οικείους νόμους.

Οι Επισκέπτες / Χρήστες οφείλουν να ενεργούν με καλή πίστη και κατά τα χρηστά και συναλλακτικά ήθη, κατά τις διαπραγματεύσεις με υποψηφίους αγοραστές / πωλητές όσο και κατά την εκτέλεση σύμβασης μαζί τους, να μην αθετούν τις συμφωνίες τους και να ειδοποιούν αμέσως τον αντισυμβαλλόμενο σε περίπτωση που λόγω ανωτέρας βίας δεν είναι σε θέση να εκπληρώσουν εμπροθέσμως και καταλλήλως τις υποχρεώσεις τους.

Απαγορεύεται στους Επισκέπτες / Χρήστες να αναρτούν Αγγελίες για παράνομα προϊόντα των οποίων η προμήθεια, κατοχή και διάθεση με πώληση ή άλλον τρόπο απαγορεύεται κατά τις διατάξεις της κείμενης Εθνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Απαγορεύεται στους Επισκέπτες / Χρήστες να αναρτούν Αγγελίες για αντικείμενα κλοπής ή άλλης παράνομης πράξης, κατασχεμένα και εν γένει αντικείμενα για τα οποί δεν έχετε εξουσία / δικαίωμα διάθεσης.

Απαγορεύεται στους Επισκέπτες / Χρήστες να αναρτούν Αγγελίες με ψευδείς, εσφαλμένες και παραπλανητικές πληροφορίες για τα οχήματα / εξαρτήματα που διαθέτουν προς πώληση ή αναζητούν, καθώς και ανύπαρκτες / ανυπόστατες / ψεύτικες (fake) Αγγελίες. Οι Επισκέπτες / Χρήστες φέρουν την πλήρη ευθύνη για τις παραπάνω πράξεις / παραλείψεις τους, η δε, Επιχείρηση, δεν φέρει καμία ευθύνη έναντι των προσώπων που θίγονται ή των Αρχών.

Απαγορεύεται στους Επισκέπτες / Χρήστες να εκμεταλλεύονται εμπορικά είτε για τον εαυτό τους, είτε μέσω πώλησης ή διάθεσης, ή ανάρτησης ή αναδημοσίευσης στον έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο, τις πληροφορίες που λαμβάνουν από το Carseller. Οι Επισκέπτες / Χρήστες ευθύνονται για κάθε ζημία της Επιχείρησης, Επισκέπτη / Χρήστη, Εμπόρου ή τρίτου από τη συμπεριφορά τους που αντίκειται στις απαγορεύσεις που αναφέρονται στους παρόντες Όρους και την οικεία νομοθεσία εν γένει.

Απαγορεύεται στους Επισκέπτες / Χρήστες να αναπτύσσουν συμπεριφορά που αντίκειται στην καλή πίστη και τα χρηστά ήθη και να δυσφημούν στον Ιστότοπο (π.χ. fora) ή στους λογαριασμούς του Carseller στα social media, Εμπόρους και εταιρείες κατασκευής οχημάτων / εξαρτημάτων (εξαιρείται η καλοπροαίρετη κριτική).

Περαιτέρω συνιστάται στους Επισκέπτες / Χρήστες του Ιστοτόπου να τηρούν μια αποδεκτή και μετριοπαθή στάση στον παρόντα δικτυακό τόπο, με σεβασμό προς αλλήλους και προς τους διαχειριστές του δικτυακού τόπου και να μην υιοθετούν συμπεριφορές που αντίκεινται στον Κώδικα Δεοντολογικής Συμπεριφοράς στο Διαδίκτυο (Netiquette). Η τήρηση των ως άνω κανόνων συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του Ιστοτόπου και γενικά του Διαδικτύου.

Για κάθε ερώτηση, αναγκαία διευκρίνιση και κάθε θέμα σχετικό με τη λειτουργία και τη χρήση του Carseller και τους Όρους, καθώς και για οποιαδήποτε πληροφορία για τις παρεχόμενες Υπηρεσίες του Ιστοτόπου και για οποιοδήποτε άλλο θέμα μπορείτε να στέλνετε e-mail στη διεύθυνση info@carseller.gr. Το εξειδικευμένο προσωπικό της Επιχείρησης, βρίσκεται δίπλα σας, ανά πάσα στιγμή, έτοιμο να σας λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα και απορία.

Για κάθε διαφορά που προκύπτει με την Επιχείρηση, σχετικά με τη χρήση του Ιστοτόπου, είμαστε πρόθυμοι να σας ακούσουμε και να επιλύσουμε άμεσα κάθε πρόβλημα με σεβασμό στα δικαιώματά σας.

Περαιτέρω, αν η διαφορά δεν επιλυθεί, έχετε τη δυνατότητα ως καταναλωτής και κάτοικος χώρας που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξωδικαστικής επίλυσης της διαφοράς, τόσο για εγχώριες όσο και για διασυνοριακές συναλλαγές. Για να ενεργοποιήσετε τη διαδικασία μεταβαίνετε στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Φορέα Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=EL. Την ηλεκτρονική επίλυση της διαφοράς αναλαμβάνει και διεκπεραιώνει (εντός 90 ημερών) η Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή» (http://www.synigoroskatanaloti.gr/), η οποία έχει πιστοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως αναγνωρισμένος φορέας εξωδικαστικής επίλυσης καταναλωτικών διαφορών για την Ελλάδα.

Παρακαλείσθε, πριν απευθυνθείτε στην ανωτέρω υπηρεσία να επικοινωνείτε με την Επιχείρηση  μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@carseller.gr, για να σας καθοδηγήσουμε σχετικά με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

 1. Περιορισμός Ευθύνης

Η Επιχείρηση δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε ζημία του Επισκέπτη / Χρήστη ή τρίτου προκληθεί από παράνομη συμπεριφορά του Επισκέπτη / Χρήστη, εφόσον εκπληρώνει τις δικές της υποχρεώσεις.

Η Επιχείρηση δεν οφείλει να γνωρίζει την αλήθεια των παρεχόμενων από τον Επισκέπτη / Χρήστη πληροφοριών και θεωρεί τον παρέχοντα προσωπικά δεδομένα πραγματικό υποκείμενο αυτών. Οι Επισκέπτες / Χρήστες, υποχρεούνται, κατά τη χρήση του Ιστοτόπου, να παρέχουν με ακρίβεια τα πλήρη και αληθή στοιχεία τους, που ζητούνται. Η Επιχείρηση ουδεμία ευθύνη φέρει για οποιαδήποτε ζημία του Επισκέπτη / Χρήστη ή τρίτου προκληθεί από την ακούσια ή εκούσια παροχή ψευδών / ανακριβών στοιχείων από τον Επισκέπτη / Χρήστη.

Η Επιχείρηση δεν ευθύνεται για τυχόν προσωρινή ή μόνιμη αδυναμία παροχής των Υπηρεσιών του Ιστοτόπου και για καθυστερήσεις στην απάντηση επί αιτημάτων και μηνυμάτων επικοινωνίας από λόγους μη δυνάμενους να αποδοθούν σε υπαιτιότητά της, όπως ενδεικτικά λόγους ανωτέρας βίας, ακραία καιρικά φαινόμενα, φυσικές καταστροφές, καταστάσεις ανάγκης, απεργίες, πυρκαγιά, παράνομες παρεμβάσεις του Επισκέπτη / Χρήστη ή τρίτου, δυσλειτουργία του φορέα παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας (Host Provider) ή του φορέα παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) ή του φορέα παροχής υπηρεσιών πρόσβασης (Access Provider) ή του τερματικού εξοπλισμού του Χρήστη / Επισκέπτη, εσφαλμένη παροχή στοιχείων εκ μέρους του Χρήστη / Επισκέπτη και γενικά για κάθε περιστατικό που εμποδίζει την ομαλή παροχή των Υπηρεσιών του Ιστοτόπου.

Η Επιχείρηση δεν έχει καμία ευθύνη για απώλεια δεδομένων που φιλοξενούνται στους server της (ιδιόκτητους ή μισθωμένους). Κάθε Επισκέπτης / Χρήστης έχει την αποκλειστική ευθύνη διατήρησης backup (αντιγράφου ασφαλείας) των αρχείων, του υλικού και των Αγγελιών που καταχωρεί στον Ιστότοπο. Η Επιχείρηση δεν ευθύνεται για παρενέργειες και ζημίες από τη χρήση του Ιστοτόπου, που οφείλονται σε λανθασμένες επιλογές / ενέργειες / καταχωρήσεις από τον Επισκέπτη / Χρήστη.

Η Επιχείρηση ουδεμία ευθύνη φέρει για οποιαδήποτε ζημία του Επισκέπτη / Χρήστη ή τρίτου προκληθεί από τη χρήση του Ιστοτόπου. Η Επιχείρηση δηλώνει ότι ελέγχει επισταμένως το επίπεδο ασφαλείας των προσφερόμενων Υπηρεσιών της στο ηλεκτρονικό περιβάλλον του Carseller, με τη χρήση προγραμμάτων κατά της διασποράς ιών και κακόβουλου λογισμικού. Συνιστάται στους Επισκέπτες / Χρήστες να χρησιμοποιούν λογισμικό προστασίας από ηλεκτρονικούς ιούς, Trojan horses, spyware, time bombs κ.α. Η Επιχείρηση, δεν, φέρει ευθύνη για τυχόν ζημίες στη συσκευή (hardware), στα προγράμματα (software) ή στα δεδομένα της συσκευής του Επισκέπτη / Χρήστη του Ιστοτόπου καθώς και για οποιουδήποτε άλλου είδους ζημία του Επισκέπτη / Χρήστη ή τρίτου, από τους κινδύνους που περιγράφονται ανωτέρω.

Η Επιχείρηση δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπουν τους Επισκέπτες / Χρήστες, νόμιμα τοποθετούμενοι, στον Ιστότοπο, σύνδεσμοι (hyperlinks), πλαίσια (frames), banners κλπ. Η Επιχείρηση δεν φέρει ευθύνη για τυχόν ζημία του Επισκέπτη / Χρήστη από τους κινδύνους της προηγούμενης παραγράφου και κάθε άλλη επιζήμια συμπεριφορά και πρακτική, εφόσον αυτοί εκδηλώνονται στο ηλεκτρονικό περιβάλλον διαφημιζόμενου στον Ιστότοπο φορέα, ακόμα και αν η παραπομπή σε αυτούς τους δικτυακούς τόπους γίνεται από σύνδεσμο στον Ιστότοπο, «hyperlink», διαφημιστικό «banner» κ.α. Την ευθύνη για το περιεχόμενο, τις πληροφορίες, την ασφάλεια των χρηστών και προστασία των προσωπικών δεδομένων τους και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών φέρουν ακέραια οι κάτοχοι, διαχειριστές και δικαιούχοι αυτών των δικτυακών τόπων, τους οποίους επισκέπτεται με δική του ευθύνη ο Επισκέπτης / Χρήστης.

Η Επιχείρηση ελέγχει μόνο τις πληροφορίες που η ίδια αναρτά στον Ιστότοπο. Ωστόσο, δεν μπορούν να αποκλειστούν ανθρώπινα λάθη, δυσλειτουργίες του δικτύου ή των υπολογιστικών συστημάτων της Επιχείρησης που μπορεί να επηρεάσουν την ορθή παροχή πληροφοριών προς το κοινό σχετικά με τον Ιστότοπο και τις Υπηρεσίες του. Συμβουλεύουμε τους Χρήστες / Επισκέπτες του Ιστοτόπου, σε περίπτωση που αντιληφθούν οποιαδήποτε λανθασμένη πληροφορία (λ.χ. εσφαλμένες πληροφορίες και στοιχεία και οποιαδήποτε άλλη δυσλειτουργία), αλλά και οποιαδήποτε Αγγελία ή πληροφορία που παραβιάζει του Όρους ή τον Νόμο, να απευθύνονται στην Επιχείρηση στο e-mail: info@carseller.gr, για την άμεση διόρθωση του σφάλματος και την παροχή διευκρινήσεων σχετικά με τον Ιστότοπο, τα χαρακτηριστικά των Υπηρεσιών του Ιστοτόπου ή άλλες πληροφορίες. Περαιτέρω, κατά τις προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας, η Επιχείρηση δεν έχει υποχρέωση ελέγχου, έγκρισης ή απόρριψης του υλικού που δημοσιεύουν στην Πλατφόρμα οι αποδέκτες των Υπηρεσιών (Επισκέπτες / Χρήστες / Έμποροι κλπ)  και απαλλάσσεται πλήρως της ευθύνης για το περιεχόμενο αυτό.

Η Επιχείρηση δεν είναι σε θέση, ούτε υποχρεούται να εξετάζει την εγκυρότητα, αλήθεια, πληρότητα και ακρίβεια των παρεχόμενων από τους Επισκέπτες / Χρήστες πληροφοριών, προσωπικών και μη δεδομένων στον Ιστότοπο. Η Επιχείρηση δεν προβαίνει σε καμία διόρθωση ή παρέμβαση στα δεδομένα και τις πληροφορίες που ο Επισκέπτης / Χρήστης παρέχει καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην Επιχείρηση, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση – συγκατάθεση του Επισκέπτη / Χρήστη, παρά μόνο σε ήσσονος σημασίας σφάλματα (τυπογραφικά λάθη κλπ) ή σε περιπτώσεις που το υλικό που αναρτά ο Χρήστης / Επισκέπτης παραβιάζει τους Όρους ή / και τον νόμο. Οι Επισκέπτες / Χρήστες οφείλουν να επικαιροποιούν τις πληροφορίες τους που αναρτούν στο Ιστότοπο (π.χ. στοιχεία επικοινωνίας), η δε, Επιχείρηση δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε ζημία του Επισκέπτη / Χρήστη ή τρίτου από την αναλήθεια, ανακρίβεια, έλλειψη κ.ο.κ. στις πληροφορίες αυτές.  

Οι Επισκέπτες / Χρήστες κατά την ανάρτηση οποιασδήποτε πληροφορίας (π.χ. Αγγελία) στον Ιστότοπο, οφείλουν να σέβονται τους παρόντες Όρους και να μην παραβιάζουν τον νόμο. Οι Επισκέπτες / Χρήστες φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για τις φωτογραφίες / βίντεο που αναρτούν στον Ιστότοπο. Οι Επισκέπτες / Χρήστες απαγορεύεται να αναρτούν υλικό και πληροφορίες των οποίων η δημοσίευση αντίκειται στον νόμο ή παραβιάζει δικαιώματα τρίτων ή προσβάλλει πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή συνιστά παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Την ευθύνη για κάθε παράνομη πράξη του Επισκέπτη / Χρήστη και τις παρεπόμενες υποχρεώσεις προς αποζημίωση των ζημιωθέντων από κάθε είδους ανάρτηση, πράξη ή παράλειψη φέρει ο Χρήστης που έχει πρόσβαση στο e-mail που δηλώθηκε κατά την δημιουργία του λογαριασμού, από τον οποίο προήλθε η ανάρτηση ή ο Επισκέπτης στον οποίο ανήκει το τερματικό, το οποίο συνδέθηκε επιγραμμικά μέσω συγκεκριμένης IP με το Carseller και ενήργησε παρανόμως. Η Επιχείρηση, διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί αμέσως κάθε πληροφορία που αναρτά ο Επισκέπτης / Χρήστης, η οποία παραβιάζει τους παρόντες Όρους.

Η Επιχείρηση δεν εγγυάται την ορθότητα, ακρίβεια και πιστότητα των πληροφοριών / Αγγελιών που αναρτούν οι Επισκέπτες / Χρήστες σχετικά με το όχημα, το ανταλλακτικό / αξεσουάρ / εξάρτημα και εν γένει το προϊόν που διαθέτουν προς πώληση ή αναζητούν και σχετικά με τα χαρακτηριστικά του και τις απεικονίσεις, περιγραφές, ιδιότητές του, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους κ.ο.κ. Οι χρήστες του διαδικτύου που ανταποκρίνονται σε Αγγελίες οφείλουν να ελέγχουν / επιβεβαιώνουν / διασταυρώνουν το περιεχόμενο της κάθε Αγγελίας και να αναλαμβάνουν αυτοβούλως όλους τους κινδύνους που ενέχει η συναλλαγή τους με τον Έμπορο / Επισκέπτη / Χρήστη που έχουν αναρτήσει την Αγγελία.

Η Επιχείρηση απαλλάσσεται από κάθε ευθύνη για κάθε τυχόν ζημία του Επισκέπτη / Χρήστη ή τρίτου, υποχρέωση νόμιμη ή συμβατική απέναντι στον Επισκέπτη / Χρήστη και κάθε άμεση ή παρεπόμενη αξίωση του Επισκέπτη / Χρήστη ή τρίτου, εφόσον ο Επισκέπτης / Χρήστης παραβιάζει τους Όρους Χρήσης του Ιστοτόπου ή τον νόμο, προβαίνει σε αναληθή, ανακριβή και ελλιπή παροχή των αιτούμενων και μη πληροφοριών και δεδομένων του, αναπτύσσει παράνομη συμπεριφορά, παραβαίνει τους κανόνες συμπεριφοράς των Επισκεπτών / Χρηστών, νόμιμους ή εθιμικούς, εκπληρώνει πλημμελώς τις νόμιμες ή/και συμβατικές υποχρεώσεις του δια πράξεων ή παραλήψεων, αναρτά ψευδείς και παράνομες Αγγελίες. Ο Επισκέπτης / Χρήστης ρητώς αποδέχεται και αναγνωρίζει την απαλλαγή, κατά τα ως άνω αναφερόμενα, της Επιχείρησης και αποδέχεται ότι φέρει ακέραια την ευθύνη των πράξεών του και τις παρεπόμενες υποχρεώσεις προς αποζημίωση των ζημιωθέντων. Σε αυτές τις περιπτώσεις η Επιχείρηση διατηρεί το δικαίωμα να απαγορεύσει την πρόσβαση στον Ιστότοπο στον Επισκέπτη / Χρήστη ή/και να διαγράψει τον λογαριασμό του και τις πληροφορίες και Αγγελίες που έχει δημοσιεύσει.

Η Επιχείρηση θεωρεί ότι ο Επισκέπτης / Χρήστης που καταχωρεί δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα στον Ιστότοπο είναι το πρόσωπο που αφορούν τα δεδομένα αυτά. Η Επιχείρηση δεν δύναται, ούτε υποχρεούται να επαληθεύσει την ταυτότητα του καταχωρούντος τα δεδομένα, ως εκ τούτου ουδεμία ευθύνη φέρει για την καταχώρηση, ο, δε, Επισκέπτης / Χρήστης που προβαίνει στην καταχώρηση ευθύνεται για τυχόν ψευδή ή/και παράνομη καταχώρηση τόσο απέναντι στην Επιχείρηση όσο και απέναντι στον τρίτο που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα (υποκείμενο των δεδομένων).

Η ανάρτηση οποιουδήποτε υλικού από τον Επισκέπτη / Χρήστη, στον Ιστότοπο, παρέχει την άδεια και το δικαίωμα στην Επιχείρηση (άδεια χρήσης), να διατηρεί το υλικό στο ηλεκτρονικό περιβάλλον του Ιστοτόπου, να αποθηκεύει το υλικό ή αντίγραφα αυτού (backups) στους servers που χρησιμοποιεί, να το προβάλει μέσω του Ιστοτόπου, να το ταξινομεί, αναπαράγει και μεταδίδει, να δημιουργεί συνδέσμους από και προς αυτό, να το εκμεταλλεύεται εμπορικά και εν γένει να το διαχειρίζεται στο πλαίσιο λειτουργίας του Ιστοτόπου και για τους σκοπούς παροχής των Υπηρεσιών του Ιστοτόπου. Η εκούσια καταχώριση από τους Επισκέπτες / Χρήστες του Ιστοτόπου των προσωπικών τους δεδομένων παρέχει το δικαίωμα στην Επιχείρηση να προβεί σε επεξεργασία των δεδομένων αυτών προκειμένου να τους προσφέρει προσηκόντως τις Υπηρεσίες του Ιστοτόπου.

Ο Ιστότοπος και οι Υπηρεσίες του, παρέχονται ως έχουν, με τις τεχνικές προδιάγραφες και τους περιορισμούς που έχει θέσει η Επιχείρηση. Η Επιχείρηση δεν παρέχει εγγύηση καλής λειτουργίας του Ιστοτόπου, ούτε ακρίβειας, αξιοπιστίας, ποιότητας, πληρότητας, έλλειψης περιορισμών και σφαλμάτων, ασφάλειας και αντοχής σε επιθέσεις, συμβατότητας με λογισμικά και συσκευές, απόδοσης και ομαλής λειτουργίας και ουδεμία ευθύνη φέρει για δυσλειτουργίες μόνιμες ή προσωρινές. Η Επιχείρηση ουδεμία ευθύνη φέρει σε καμία περίπτωση, προς τον Επισκέπτη / Χρήστη ή οποιονδήποτε τρίτο, φυσικό η νομικό πρόσωπο ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου, για οποιεσδήποτε άμεσες, έμμεσες, θετικές ή αποθετικές, υφιστάμενες ή μελλοντικές ζημίες από τη χρήση του Ιστοτόπου και των Υπηρεσιών του, ενδεικτικώς δε, για απώλεια φήμης, διαφυγόντα κέρδη, απώλεια εισοδημάτων / χρημάτων / ευκαιριών, φθορά περιουσίας ή βλάβη της υγείας, από τη χρήση ή την ύπαρξη του Ιστοτόπου, των Υπηρεσιών του και των πληροφοριών που περιέχει.

Η ανάρτηση από την Επιχείρηση των Όρων Χρήσης και κάθε άλλου όρου στον Ιστότοπο και το περιεχόμενό τους δεν δύναται να θεμελιώσει ευθύνη της Επιχείρησης ευρύτερη της εκ του νόμου προβλεπομένης. Οι περιλαμβανόμενες στους Όρους επικεφαλίδες χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο προς διευκόλυνσή σας και δεν περιορίζουν, αλλοιώνουν ή επηρεάζουν με οποιονδήποτε τρόπο το πραγματικό νόημα των Όρων. Σε περίπτωση αμφισβήτησης του περιεχομένου των Όρων και κάθε άλλου όρου στον Ιστότοπο ή / και οποιασδήποτε αναντιστοιχίας ανάμεσα στις διάφορες γλώσσες απόδοσής τους, η Ελληνική απόδοση θα υπερισχύει και σε αυτή θα πρέπει να αναζητηθεί το πραγματικό νόημα των όρων αυτών.

Οι Υπηρεσίες του Ιστοτόπου παρέχονται δωρεάν προς του Επισκέπτες / Χρήστες οι οποίοι τις χρησιμοποιούν με δική τους ευθύνη. Οι Επισκέπτες / Χρήστες αναγνωρίζουν ότι η Επιχείρηση δεν παρεμβαίνει, ούτε συμμετέχει με οποιονδήποτε τρόπο στις προσυμβατικές / συμβατικές / μετασυμβατικές σχέσεις των Επισκεπτών και Χρηστών με Εμπόρους ή τρίτους και μεταξύ τους και τη διαμόρφωση των όρων τυχόν σύμβασης μεταξύ τους. Η Επιχείρηση περιορίζεται στην παροχή της Πλατφόρμας δημοσίευσης Αγγελιών προς τους Επισκέπτες / Χρήστες / Εμπόρους και δεν έχει οποιαδήποτε άλλη συμμετοχή ή ανάμειξη, με οποιονδήποτε τρόπο στην οποιαδήποτε επικοινωνία, συνεννόηση, διαπραγμάτευση, συνδιαλλαγή, συμφωνία, σύμβαση, οικονομική συναλλαγή, και οποιαδήποτε άλλου είδους αλληλεπίδραση μεταξύ των Επισκεπτών / Χρηστών / Εμπόρων και κάθε τρίτου φυσικού ή νομικού προσώπου. Η Επιχείρηση δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος, δεν οφείλει να γνωρίζει και δεν αναζητά πληροφορίες και για την έκβαση των ανωτέρω ενεργειών μεταξύ των ανωτέρω προσώπων. Η Επιχείρηση δεν έχει οποιαδήποτε ανάμειξη στη διαμόρφωση του περιεχομένου των Αγγελιών, στη διαμόρφωση των τιμών των οχημάτων / εξαρτημάτων και κάθε άλλης πληροφορίας, προδιαγραφής ή παραμέτρου.

Η Επιχείρηση δηλώνει ρητώς και κάθε Επισκέπτης / Χρήστης που χρησιμοποιεί την Πλατφόρμα αποδέχεται, ότι η Επιχείρηση δεν έχει υποχρέωση: 1) να εμπλακεί σε εξωδικαστικές ή δικαστικές ενέργειες των Συναλλασσόμενων ως προς τις μεταξύ τους σχέσεις, 2) να λαμβάνει το μέρος οποιουδήποτε εκ των Συναλλασσόμενων, 3) να εμπλακεί σε οποιαδήποτε διαμάχη των Συναλλασσόμενων, 4) να υποστηρίξει οποιαδήποτε αξίωση των Συναλλασσόμενων, 5) να παρέμβει σε δίκη υπέρ οποιουδήποτε από τους Συναλλασσόμενους.

Οι Συναλλασσόμενοι εκπληρώνουν απευθείας ο ένας προς τον άλλο τις υποχρεώσεις τους (μεταβίβαση κυριότητας, παράδοση προϊόντος, εξόφληση τιμήματος), η δε, Επιχείρηση δεν μεσολαβεί στην τήρηση των συμφωνηθέντων μεταξύ τους, δεν βοηθά τους Συναλλασσόμενους στην εκτέλεση της σύμβασης / εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους, δεν αναλαμβάνει σε καμία περίπτωση να οχλήσει οποιοδήποτε εκ των Συναλλασσόμενων που δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του και δεν θα απαντά σε αιτήματα και ερωτήματα των Συναλλασσόμενων προς την Επιχείρηση που αφορούν την εκτέλεση της μεταξύ τους σύμβασης. Οι Επισκέπτες / Χρήστες αναγνωρίζουν την ουδετερότητα, αμεροληψία και αποχή της Επιχείρησης από τις συναλλακτικές σχέσεις των Συναλλασσόμενων και αποδέχονται ότι δεν θα εμπλέξουν την Επιχείρηση σε οποιαδήποτε διαφορά τους με άλλους Συναλλασσόμενους ή τρίτους.

Η Επιχείρηση δεν ευθύνεται για οποιοδήποτε παράπονο ή πρόβλημα συνεννόησης μεταξύ Επισκέπτη / Χρήστη και άλλων Συναλλασσόμενων, μη ανταπόκριση σε εκατέρωθεν κλήσεις και μηνύματα ή ασυνέπεια των Συναλλασσόμενων κατά το στάδιο της διαπραγμάτευσής τους. Η Επιχείρηση δεν ευθύνεται για τυχόν απώλεια χρόνου ή χρημάτων των Συναλλασσόμενων και για κάθε άλλη ζημία των Συναλλασσόμενων και κάθε άλλου τρίτου προσώπου από την επικοινωνία / συζήτηση / συναλλαγή / συνδιαλλαγή / σύμβαση / διαπραγμάτευση και κάθε άλλη σχέση συναλλακτική / προσυμβατική / συμβατική / μετασυμβατική και κάθε προπαρασκευαστική ή άλλη ενέργεια μεταξύ τους. Ως εκ τούτου η Επιχείρηση δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε ζημία Συναλλασσόμενου από Αγγελία που συνιστά απάτη ή προσπάθεια εξαπάτησης, ανακριβή / ελλιπή / παράνομη / ψευδή / πλαστή δήλωση ή δέσμευση και κάθε άλλη πράξη ή παράλειψη άλλου Συναλλασσόμενου. Η Οι Επισκέπτες / Χρήστες αποδέχονται ότι την αποκλειστική ευθύνη για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις φέρει το πρόσωπο που ανάρτησε την Αγγελία.

Η Επιχείρηση δεν ευθύνεται για τη χρήση / αξιοποίηση από τους Επισκέπτες / Χρήστες / Εμπόρους και κάθε τρίτο, των πληροφοριών που περιλαμβάνονται στις Αγγελίες, ενδεικτικώς δε, η Επιχείρηση δεν φέρει ευθύνη για απώλεια χρημάτων, ζημίες κάθε είδους, περιουσιακή φθορά, τραυματισμό, θάνατο, ποινές και πρόστιμα και κάθε άλλη ζημία ή βλάβη. Αποδέχεστε ότι χρησιμοποιείτε τις Αγγελίες του Ιστοτόπου με δική σας αποκλειστικά πρωτοβουλία και απόφαση και την ευθύνη για όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις φέρει το πρόσωπο που ανάρτησε την Αγγελία στον Ιστότοπο.

Η Επιχείρηση δεν συμβουλεύει, δεν υποδεικνύει / συστήνει οποιαδήποτε συναλλαγή στους Επισκέπτες / Χρήστες και δεν συμμετέχει στην απόφασή των Συναλλασσόμενων σχετικά με την επιλογή αντισυμβαλλόμενου.  Η Επιχείρηση ενδέχεται να σας εμφανίσει Αγγελίες ανάλογου περιεχομένου με αυτές που επιλέγετε να δείτε (λ.χ. Αγγελίες που αφορούν οχήματα του ίδιου τύπου-μοντέλου με αυτές που διαβάζετε), η, δε, ανωτέρω εμφάνιση δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή εκ μέρους της Επιχείρησης.

 

Η Επιχείρηση δεν υπόσχεται ότι η χρήση των Υπηρεσιών του Ιστοτόπου θα οδηγήσει σε εύρεση του επιθυμητού οχήματος / προϊόντος ή σε πώληση του οχήματος / ανταλλακτικού / εξαρτήματος  του Επισκέπτη / Χρήστη και δεν ευθύνεται με κανέναν τρόπο ή έναντι οποιουδήποτε για τα αποτελέσματα από τη χρήση των Υπηρεσιών του Ιστοτόπου.

Η Επιχείρηση δεν υποχρεούται να γνωρίζει, δεν προβαίνει σε καμία υπόσχεση, δεν παρέχει καμία εγγύηση και δεν υπέχει καμία ευθύνη για, την ασφάλεια, την καλή και απροβλημάτιστη λειτουργία, την αξιοπιστία, ευχρηστία, λειτουργικότητα, τα χαρακτηριστικά, τη διαθεσιμότητα και κάθε άλλη ιδιότητα των οχημάτων και εξαρτημάτων που προβάλλονται στις Αγγελίες. Η Επιχείρηση δεν ευθύνεται για τη νομιμότητα της προέλευσης των οχημάτων / εξαρτημάτων και δεν εγγυάται για την τήρηση εκ μέρους των Συναλλασσόμενων της οικείας νομοθεσίας και των υποχρεώσεών τους έναντι άλλων Συναλλασσόμενων, τρίτων προσώπων, του Ελληνικού και κάθε άλλου Κράτους.

Η Επιχείρηση δεν έχει υποχρέωση να εξετάζει αν οι επιχειρήσεις των Εμπόρων ή άλλων Επισκεπτών / Χρηστών λειτουργούν νόμιμα, αν διαθέτουν τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας, αν σέβονται τους οικείους νόμους που εφαρμόζονται στη λειτουργία τους, καθώς και αν προσφέρουν υπηρεσίες και προϊόντα υψηλού επιπέδου. Αποκλειστική ευθύνη για τα ανωτέρω φέρουν οι Συναλλασσόμενοι που αναρτούν τις Αγγελίες. Περαιτέρω, η Επιχείρηση δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε θετική ή αποθετική ζημία του Επισκέπτη / Χρήστη / Εμπόρου που ανάρτησε Αγγελία από πράξη ή παράλειψη του τρίτου που ανταποκρίθηκε στην Αγγελία. Κάθε Συναλλασσόμενος και κάθε τρίτος οφείλει να αξιολογήσει ο ίδιος αν ο αντισυμβαλλόμενος που θα επιλέξει πληροί τις προδιαγραφές που κατά τη γνώμη του είναι απαραίτητες ώστε να διαπραγματευτεί ή / και να συμβληθεί μαζί του.

Η Επιχείρηση δεν φέρει οποιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία θετική ή αποθετική, άμεση ή έμμεση, του Επισκέπτη / Χρήστη ή τρίτου, από την επικοινωνία, διαπραγμάτευση και συναλλαγή τους με αφορμή δημοσιευμένη στον Ιστότοπο Αγγελία, την επίσκεψη σε φυσική εγκατάσταση, σε ιστοσελίδες Εμπόρων, ή στην κατοικία Συναλλασσόμενου, την προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση, χρήση, μεταβίβαση, παραχώρηση, δωρεά κλπ των οχημάτων / εξαρτημάτων που προβάλλονται μέσω Αγγελιών στην Πλατφόρμα, την ακυρότητα της σύμβασης των Συναλλασσόμενων, την πλάνη τους περί των όρων της συναλλαγής τους κ.ο.κ..

Η Επιχείρηση δεν φέρει καμία ευθύνη για τις υποχρεώσεις των Συναλλασσόμενων απέναντι στο Κράτος, τα ασφαλιστικά ταμεία και την αρμόδια Δ.Ο.Υ. από τη σύμβαση μεταξύ τους.

Η Επιχείρηση συμβουλεύει και παροτρύνει τους Επισκέπτες / Χρήστες / Εμπόρους να την ενημερώνουν σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι οποιοσδήποτε Συναλλασσόμενος παραβιάζει τη νομοθεσία περί προστασίας καταναλωτή και εν γένει τη σχετική Εθνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η Επιχείρηση δεν έχει υποχρέωση να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια κατόπιν της ενημέρωσης αυτής.

 1. Εφαρμοστέο Δίκαιο

Στις διαφορές που ανακύπτουν από τη χρήση του Ιστοτόπου και των Υπηρεσιών του, εφαρμοστέο δίκαιο, με την επιφύλαξη των εξαιρέσεων του νόμου για την προστασία του καταναλωτή και τα λοιπά κριτήρια και διακρίσεις των νόμων, είναι το δίκαιο του Ελληνικού κράτους συμπεριλαμβανομένων των γενικά παραδεδεγμένων κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, καθώς και των Διεθνών Συμβάσεων, που από την επικύρωσή τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμιάς, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου (άρθρ. 28, παρ. 1 Σύνταγμα 1975/1986/2001). Το εφαρμοστέο δίκαιο διέπει μεταξύ άλλων την ανάληψη και την άσκηση της σχετικής δραστηριότητας από την Επιχείρηση καθώς και την ποιότητα και το περιεχόμενο του Ιστοτόπου και τις διαφορές που ανακύπτουν από σύμβαση ή τον νόμο. Ο καταναλωτής έχει επίσης το δικαίωμα να επικαλεστεί την προστασία των αναγκαστικού χαρακτήρα διατάξεων του δικαίου που θα είχε εφαρμογή ελλείψει της παραπάνω ρήτρας. Για την επίλυση διαφορών από τη χρήση του Ιστοτόπου, αρμόδια είναι τα Ελληνικά Δικαστήρια και κατά τόπον αρμόδια τα Δικαστήρια της Αθήνας.

 1. Πνευματική Ιδιοκτησία

Η Επιχείρηση δεν ευθύνεται για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας από την ανάρτηση, αποστολή, αποθήκευση, διαμοιρασμό, ανέβασμα ή κατέβασμα από τους servers της, αρχείων, από τους Επισκέπτες / Χρήστες / Εμπόρους και τρίτους, οι οποίοι οφείλουν να επιβεβαιώνουν ότι έχουν τα Πνευματικά δικαιώματα του υλικού που στέλνουν / αναρτούν / αποθηκεύουν ή αποκτούν / κατεβάζουν από το Carseller ή έχουν σχετική άδεια από τον δικαιούχο του ηθικού / περιουσιακού δικαιώματος Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Η Επιχείρηση δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη για τυχόν υλικό τρίτων που οι Επισκέπτες / Χρήστες / Έμποροι καταχωρούν σε Αγγελίες και για το οποίο υλικό δεν έχουν καταβληθεί δικαιώματα σε τρίτους.

Έργα που περιλαμβάνονται στον Ιστότοπο, με τη μορφή ενδεικτικώς κειμένου, εικόνας, σχεδίου, φωτογραφίας, γραφικών και λογοτύπων, κινούμενων εικόνων (computer animation), λογισμικού, βάσης δεδομένων, μουσικών και οπτικοακουστικών αποσπασμάτων, διαφημιστικών ταινιών και σλόγκαν, τα οποία εμπίπτουν στο προστατευτικό πλαίσιο του νόμου 2121/1993, , καθώς και άλλων Εθνικών ή Διεθνών διατάξεων νόμου, αποτελούν Πνευματική Ιδιοκτησία της Επιχείρησης, με την επιφύλαξη των Πνευματικών Δικαιωμάτων τρίτων δικαιούχων και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του Ελληνικού Δικαίου. Η Επιχείρηση διατηρεί την Πνευματική Ιδιοκτησία του παρόντος δικτυακού τόπου και των επιμέρους ιστοσελίδων από τις οποίες απαρτίζεται, τα οποία προστατεύονται αυτοτελώς ως πρωτότυπα έργα εικαστικού σχεδιασμού και εφαρμοσμένων τεχνών, κατά τις ειδικότερες προϋποθέσεις του νόμου καθώς και ως συλλογές έργων. Τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας αποκτώνται πρωτογενώς χωρίς διατυπώσεις. Περαιτέρω οι ιστοσελίδες του παρόντος δικτυακού τόπου προστατεύονται και ως βάσεις δεδομένων, εφόσον φέρουν τα χαρακτηριστικά βάσης δεδομένων.

Τα διακριτικά γνωρίσματα και ο διακριτικός τίτλος της Επιχείρησης προστατεύονται από την κείμενη νομοθεσία περί σημάτων κατά τις ειδικότερες προϋποθέσεις και ορισμούς του νόμου. Τα διακριτικά γνωρίσματα (από τη χρησιμοποίησή τους ή την καθιέρωσή τους στις συναλλαγές) καθώς και όλο το περιεχόμενο του παρόντος δικτυακού τόπου, προστατεύονται περαιτέρω κατά τις διατάξεις του νόμου περί αθεμίτου ανταγωνισμού. Τα ονόματα χώρου (domain name) carseller.gr και carsell.gr, έχουν εκχωρηθεί νόμιμα από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στην Επιχείρηση, η οποία και έχει μεταξύ άλλων το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης του. Περαιτέρω, η Επιχείρηση απαγορεύει σε οποιονδήποτε τρίτο την καταχώρηση ταυτόσημου ονόματος χώρου. Η Επιχείρηση απαγορεύει, ακόμη, σε οποιονδήποτε τρίτο να προβαίνει χωρίς τη συναίνεση της Επιχείρησης στη χρήση αποκλειστικά αλφαριθμητικών στοιχείων όμοιων με αυτά από τα οποία αποτελείται το Μεταβλητό Πεδίο Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr της Επιχείρησης, για τη σύνθεση του Μεταβλητού Πεδίου άλλου Ονόματος Xώρου με κατάληξη .gr του ιδίου επιπέδου του οποίου το Μη Μεταβλητό πεδίο είναι ίδιο με το Μη Μεταβλητό πεδίο του Ονόματος Χώρου της Επιχείρησης, και να προβαίνει χωρίς τη συναίνεση της Επιχείρησης στη χρήση αποκλειστικά αλφαριθμητικών στοιχείων όμοιων με αυτά από τα οποία αποτελείται το Μεταβλητό Πεδίο Oνομάτων Xώρου με κατάληξη .gr που έχουν δεσμευθεί για την Επιχείρηση, για τη σύνθεση του Μεταβλητού Πεδίου άλλου Ονόματος Xώρου με κατάληξη .gr του ιδίου επιπέδου του οποίου το Μη Μεταβλητό πεδίο είναι ίδιο με το Μη Μεταβλητό πεδίο του Ονόματος Χώρου της Επιχείρησης. Τα ονόματα χώρου (domain names) carseller.co.uk και carseller.fr, έχουν καταχωρηθεί νόμιμα από την Επιχείρηση, η οποία και έχει μεταξύ άλλων το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης τους και απαγορεύει σε οποιονδήποτε τρίτο την καταχώρηση ταυτόσημου ονόματος χώρου.

Απαγορεύεται η εγγραφή και η άμεση ή έμμεση, προσωρινή ή μόνιμη αναπαραγωγή όλων των έργων που περιλαμβάνονται στον παρόντα δικτυακό τόπο με οποιοδήποτε μέσο και μορφή, εν όλω ή εν μέρει και η δημιουργία αντιγράφων μονίμων ή προσωρινών. Περαιτέρω, απαγορεύεται η αναπαραγωγή με το κατέβασμά τους (downloading) και την αποθήκευση στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του Επισκέπτη / Χρήστη, η μετάφραση, η διασκευή, η προσαρμογή ή άλλες μετατροπές, η διανομή τους στο κοινό με οποιαδήποτε μορφή μέσω πώλησης ή με άλλους τρόπους, η εκμίσθωση και ο δημόσιος δανεισμός, η δημόσια εκτέλεση η μετάδοση ή αναμετάδοση ή διάδοση στο κοινό με τη ραδιοφωνία και την τηλεόραση, με ηλεκτρομαγνητικά κύματα ή με καλώδια ή με άλλους υλικούς αγωγούς ή μέσω διαδικτύου ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, παραλλήλως προς την επιφάνεια της γης ή μέσω δορυφόρων, η παρουσίαση στο κοινό, ενσυρμάτως ή ασυρμάτως ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Απαγορεύεται ακόμη, κάθε μορφής παραμόρφωση, περικοπή ή άλλη τροποποίησή τους καθώς και κάθε προσβολή του δημιουργού οφειλόμενη στις συνθήκες παρουσίασης των έργων. Η εμφάνισή των ανωτέρω έργων στον ιστότοπο www.carseller.gr δεν συνιστά σε καμία περίπτωση μεταβίβαση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους.

Ειδικά για τις βάσεις δεδομένων του παρόντος Ιστοτόπου (ενδεικτικά αναφερόμενες οι Αγγελίες) απαγορεύεται η προσωρινή ή διαρκής αναπαραγωγή των βάσεων δεδομένων με κάθε μέσο και μορφή, εν όλω ή εν μέρει, η μετάφραση, προσαρμογή, διευθέτηση και οποιαδήποτε άλλη μετατροπή των βάσεων δεδομένων, η οποιασδήποτε μορφής διανομή των βάσεων δεδομένων ή αντιγράφων τους στο κοινό, η οποιαδήποτε ανακοίνωση, επίδειξη ή παρουσίαση των βάσεων δεδομένων στο κοινό, η οποιαδήποτε αναπαραγωγή, διανομή, ανακοίνωση, επίδειξη ή παρουσίαση στο κοινό των αποτελεσμάτων των πράξεων της μετάφρασης, προσαρμογής, διευθέτησης και μετατροπής των βάσεων δεδομένων, η μεταφόρτωση, αποθήκευση και εξαγωγή των βάσεων δεδομένων, το κατέβασμα (downloading), η ανάρτηση σε άλλον δικτυακό τόπο, η δημοσίευση στο διαδίκτυο και κάθε άλλη επεξεργασία και εμπορική εκμετάλλευση.

Οι βάσεις δεδομένων του παρόντος Ιστοτόπου, προστατεύονται περαιτέρω και ως δικαίωμα ειδικής φύσης του κατασκευαστή βάσης δεδομένων κατά τις ειδικότερες προϋποθέσεις και περιορισμούς του νόμου. Απαγορεύεται η εξαγωγή ή/και επαναχρησιμοποίηση του συνόλου ή ουσιώδους μέρους του περιεχομένου των βάσεων δεδομένων, αξιολογούμενου ποιοτικά ή ποσοτικά. Ως «εξαγωγή» θεωρείται η μόνιμη ή προσωρινή μεταφορά του συνόλου ή ουσιώδους μέρους του περιεχομένου των βάσεων δεδομένων σε άλλο υλικό φορέα με οποιοδήποτε μέσο ή με οποιαδήποτε μορφή. Ως «επαναχρησιμοποίηση» νοείται η πάσης μορφής διάθεση στο κοινό του συνόλου ή ουσιώδους μέρους του περιεχομένου των βάσεων δεδομένων με διανομή αντιγράφων, εκμίσθωση, μετάδοση με άμεση επικοινωνία, μέσω διαδικτύου ή με άλλες μορφές. Απαγορεύονται η επανειλημμένη και συστηματική εξαγωγή ή/και επαναχρησιμοποίηση επουσιωδών μερών του περιεχομένου των βάσεων δεδομένων, εφόσον συνεπάγονται τη διενέργεια πράξεων που έρχονται σε σύγκρουση με την κανονική εκμετάλλευση των βάσεων δεδομένων ή θίγουν αδικαιολόγητα τα νόμιμα συμφέροντα του κατασκευαστή των βάσεων. Περαιτέρω απαγορεύεται η αυτοματοποιημένη (π.χ. μέσω προγραμμάτων web scraping, web harvesting, web data extraction) ή χειροκίνητη, συλλογή και αποθήκευση πληροφοριών που περιλαμβάνονται στις βάσεις δεδομένων του Ιστοτόπου και εν γένει ως περιεχόμενό του, το μαζικό / συστηματικό κατέβασμα πληροφοριών από τον Ιστότοπο για οποιαδήποτε χρήση και εκμετάλλευση, χωρίς τη γραπτή συναίνεση της Επιχείρησης.

Κατά τους ορισμούς της κείμενης νομοθεσίας προστατεύεται το περιεχόμενο του παρόντος δικτυακού τόπου και από προσβολές της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας σε αυτό, η οποία ανήκει στην Επιχείρηση, με την επιφύλαξη δικαιωμάτων τρίτων δικαιούχων – φορέων.

Απόκλιση από τους περιορισμούς του παρόντος όρου, περί προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας σε ό,τι αφορά στον παρόντα δικτυακό τόπο, επιτρέπεται μόνο μετά από έγγραφη άδεια της Επιχείρησης ή του δικαιούχου των πνευματικών δικαιωμάτων ή μετά από σύμβαση της Επιχείρησης ή του δικαιούχου με τρίτο φορέα ή τον Επισκέπτη / Χρήστη. Η νόμιμη περιήγηση στις ιστοσελίδες του παρόντος Ιστοτόπου και η χρήση των Υπηρεσιών που προσφέρει, με σεβασμό και απόλυτη τήρηση των Όρων Χρήσης του παρόντος Ιστοτόπου και της κείμενης νομοθεσίας, δεν προσβάλει την Πνευματική ιδιοκτησία της Επιχείρησης στον Ιστότοπο και τα περιεχόμενά του.

H δημιουργία συνδέσμων, πλην των απλών συνδέσμων παραπομπής στην αρχική σελίδα του παρόντος Ιστοτόπου, επιτρέπεται μόνον κατόπιν συγκατάθεσης της Επιχείρησης ή σύμβασης με την Επιχείρηση. Συγκατάθεση της Επιχείρησης είναι απαραίτητη για τη δημιουργία απώτερων συνδέσμων, οι οποίοι παραπέμπουν σε τοποθεσίες (ιστοσελίδες) του παρόντος Ιστοτόπου, πέραν της αρχικής σελίδας. Οι δημιουργοί παράνομων συνδέσμων ευθύνονται και τιμωρούνται κατά τις διατάξεις των νόμων 2121/1993, 146/1914 και 2251/1994, με την επιφύλαξη διατάξεων της Ελληνικής ή / και Διεθνούς Νομοθεσίας που ρυθμίζουν προσθέτως τα θέματα αυτά. Κατά τον ίδιο τρόπο, απαγορεύεται η δημιουργία πλαισίων (frames), που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου και η τοποθέτησή τους χωρίς την έγγραφη συναίνεση του της Επιχείρησης.

Με την αποδοχή των παρόντων Όρων η Επιχείρηση εκχωρεί στον Επισκέπτη / Χρήστη, άδεια χρήσης της Πλατφόρμας και συγκεκριμένα των Υπηρεσιών που διατίθενται προς τους Επισκέπτες / Χρήστες. Με την εκχώρηση, ο Επισκέπτης / Χρήστης, αποκτά ένα προσωπικό, περιορισμένο, ως προς τις εξουσίες που χορηγούνται με αυτό, μη αποκλειστικό και μη δεκτικό εκχώρησης ή μεταβίβασης, δικαίωμα χρήσης της Πλατφόρμας. Δεν αποκτά την Πλατφόρμα, παρά μόνο δικαίωμα χρήσης της, σύμφωνα με όσα προβλέπονται ρητώς στο παρόν και στην κείμενη νομοθεσία.

Η προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Επιχείρησης ή τρίτου στο περιεχόμενο του Ιστοτόπου επισύρει τις κυρώσεις (αστικές, διοικητικές, ποινικές) της κείμενης νομοθεσίας και την υποχρέωση του δράστη προς ανόρθωση κάθε θετικής και αποθετικής ζημίας της Επιχείρησης ή τρίτου από την παράνομη συμπεριφορά του.

Όλοι οι περιλαμβανόμενοι στον παρόντα δικτυακό τόπο σύνδεσμοι (hyperlinks), απλοί ή απώτεροι, οποιασδήποτε μορφής, όπως ενδεικτικά οι σύνδεσμοι με τη μορφή διαφημιστικών εικονιδίων (banners), οι σύνδεσμοι παραπομπής σε ιστοσελίδες συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, καθώς και τα πλαίσια (frames), πληρούν τους όρους του νόμου και τοποθετούνται με τη συναίνεση των κατόχων-δικαιούχων των δικτυακών τόπων παραπομπής.

 1. Δικαίωμα Υπαναχώρησης

Αν είστε καταναλωτής, τότε δικαιούστε να υπαναχωρήσετε από τη σύμβασή σας με την Επιχείρηση εντός 14 ημερολογιακών ημερών χωρίς να δώσετε οποιαδήποτε εξήγηση. Η προθεσμία υπαναχώρησης λήγει 14 ημερολογιακές ημέρες από την επομένη της δημιουργίας λογαριασμού για Χρήστες ή την ανάρτηση Αγγελίας για Επισκέπτες. Προκειμένου να ασκήσετε το δικαίωμα υπαναχώρησης, οφείλετε να ενημερώσετε την Επιχείρηση, για την απόφασή σας να υπαναχωρήσετε από την παρούσα σύμβαση με μια ξεκάθαρη δήλωση (π.χ. επιστολή που θα σταλεί με ταχυδρομείο ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο). Για να τηρήσετε την προθεσμία υπαναχώρησης, είναι αρκετό να στείλετε τη δήλωσή σας περί άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησής σας πριν λήξει η προθεσμία υπαναχώρησης. Το δικαίωμα υπαναχώρησης δεν ισχύει σε συμβάσεις παροχής υπηρεσιών μετά την  πλήρη παροχή της υπηρεσίας.

Ο Πελάτης συγκατατίθεται ρητώς  όπως η εκτέλεση της σύμβασης να αρχίζει από τη σύναψή της και ως εκ τούτου η παροχή υπηρεσιών να άρχεται στη διάρκεια της περιόδου υπαναχώρησης που προβλέπεται στο άρθρο 3ε παράγραφος 2 Ν. 2251/1994, αναγνωρίζει, δε, ότι χάνει το δικαίωμά του υπαναχώρησης μόλις η σύμβαση εκτελεσθεί πλήρως από την Επιχείρηση.

Συνέπειες της υπαναχώρησης: Σε περίπτωση υπαναχώρησής σας από σύμβαση με την Επιχείρηση, θα διαγράψουμε τον λογαριασμό και τα προσωπικά σας δεδομένα, εντός μηνός από τη λήψη της δήλωσης υπαναχώρησης, με την επιφύλαξη των υποχρεώσεων διατήρησης δεδομένων που προβλέπονται στον νόμο (Περισσότερα στην Πολιτική Απορρήτου).

 1. Εμπορική Επικοινωνία - Διαφήμιση

Η Επιχείρηση σέβεται τις σχετικές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και απέχει από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές με κίνητρο την άρτια εξυπηρέτησή σας μέσω εργαλείων προηγμένης τεχνολογίας σε ένα φιλικό και εύχρηστο περιβάλλον. Το Carseller, με σεβασμό στην ιδιωτική σας ζωή, δεν θα σας αποστείλει ποτέ μη αιτηθείσα ηλεκτρονική αλληλογραφία (μέσω διαφημιστικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).

 1. Κώδικας Δεοντολογίας

Η Επιχείρηση εφαρμόζει τον Κώδικα Καταναλωτικής Δεοντολογίας (ΦΕΚ Α΄ 23/01.03.2017) και τον Κώδικα Καταναλωτικής Δεοντολογίας για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο (ΦΕΚ Β΄ 969/22.03.2017).

 1. Feedback

Η Επιχείρηση στοχεύει στη συνεχή βελτίωση των Υπηρεσιών της Πλατφόρμας. Ενθαρρύνουμε τους Επισκέπτες / Χρήστες να μας στέλνουν τις προτάσεις και παρατηρήσεις τους για το Carseller.

Οι Επισκέπτες / Χρήστες παρέχουν το δικαίωμα στην Επιχείρηση να χρησιμοποιεί με οποιονδήποτε τρόπο τα σχόλια, κριτικές, αξιολογήσεις, βαθμολογίες, προτροπές, προτάσεις, συστάσεις, παράπονα, ιδέες, γνώμες, απόψεις, αναφορές που αναρτούν δημόσια στο Carseller ή στους λογαριασμούς του Carseller στα social media. Η Επιχείρηση θα τηρεί τις προβλέψεις της σχετικής κείμενης νομοθεσίας. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση, από την Επιχείρηση, του παραπάνω περιεχομένου θα γίνεται χωρίς την αναφορά προσωπικών δεδομένων του Επισκέπτη / Χρήστη.

 1. Υποστήριξη

Απευθυνθείτε στην υποστήριξη Επισκεπτών / Χρηστών της Πλατφόρμας στο e-mail info@carseller.gr. O χρόνος απόκρισης σε αιτήματα χρηστών ενδέχεται να φτάσει τις 3 εργάσιμες ημέρες (πλην αιτημάτων σχετικά με προσωπικά δεδομένα), αναλόγως της φύσης του αιτήματος και του αριθμού των αιτημάτων προς το τμήμα υποστήριξης, πλην περιπτώσεων ανωτέρας βίας.

 1. Σύμβαση

Οι Όροι Χρήσης σε συνδυασμό με τους όρους που βρίσκονται σε θέσεις της Πλατφόρμας πέραν του παρόντος κειμένου και αφορούν του Επισκέπτες / Χρήστες, συνιστούν το περιεχόμενο της σύμβασής σας με την Επιχείρηση, για τη χρήση της Πλατφόρμας.

Live selling
Αποθηκευμένες αναζητήσεις
Infinite Scroll